"A televízióban láttam késő esti beszélgetést,tudományos témákban , és ott számolt be a készülék fejlesztője erről a forradalmi készülékről."

Mivel régen használom a készüléket , két rövid történetem is volna, az első ,arról szól,hogy szereztem tudomást a készülékről, és hogy jutottam hozzá.A televizióban láttam késő esti beszélgetést,tudományos témákban , és ott számolt be a készülék fejlesztője erröl a forradalmi készülékről. Mivel érintett voltam ,másnap , felhivtam az intézetet , azzal a szándékkal , hogy beszéljek az urral , merthogy akkor még a készülék nem volt forgalomban, Kedvesen érdeklődtek , milyen ügyben , egyeztettem e időpontot ? Gondoltam ez nem lesz egyszerü.Ehhez képest  még aznap délután ,csörgött  a telefonom ,és az úr keresett / sajnos a nevére nem emlékszem/,kérdezte miben segithet? Kérdésére elmondtam ,hogy kezelt magasvérnyomásom van , Továbbá hónapok óta intenziv stresszes nyomás alatt vagyok , A szivem , főleg hajnali órákban  , össze vissza kalapált néhány percig , ijesztő módon /akkor még ezzel a problémával nem voltam orvosnál/, láttam a készüléket , és szeretnék egyet , lehet megnyugtatna.Közölte tudunk róla beszélni , de feltétlen keressem fel kezelőorvosom. Továbbá elmondta , hogy pillanatnyilag még folyamatban van néhány dolog a forgalomba hozatalhoz , meg tárgyalások folynak ,hogy TB- re fel lehessen irni ,mint pl egy hallókészüléket, Jelenleg  a nem támogatott áron tudnák küldeni ,már nem emlékszem az összegre ,de több százezres nagyságrend volt .Ezen a ponton mondtam akkor elköszönnék , tekintettel a nyugdijamra, Akkor az úr mondta , hogy ha tudok várni , úgy néz ki ,hogy olyan 80 000-ft lesz majd a kedvezményes ár.Elköszöntünk és mondtam nem igérem ,hogy tudok várni ,de ha sikerül jelentkezem .Ehhez képest két nap mulva a WIWE a kezemben volt a kedvezményes áron. Azóta sem köszöntem meg ,nem csak a gesztust hanem ,azt ,hogy érzékelem a kapcsolattartást a törődést az elmult években.

 

Másik történetem , a napokban történt. Egyhetes nyaraláson vettem részt ebben a virusos időben ,Nem lehetett időpontot módositani , csak elvesziteni ha lemondom. Szállásadóm , kedves édesapjával sikerült megismerkednem , ő is 70-es mint én,miről beszélgessünk? kézenfekvő . kinek ,hol fáj? Kiderült ,volt infarktusa , átesett utána szivkatéterezésen ,azóta jól van.Kérdezem tőle mikor volt ez? ó már két éve. Akkor nézzük meg és elő vettem a WIWE -ot , /ismerte ,mert mindez Egerben volt ,de sose próbálta. Több napon keresztül többször mértünk ,gyültek a pirosak. Ritmuszavara nem volt ,de pitvarfibrillálás volt , ennek kapcsán , eldöntötte , hogy annak ellenére ,hogy nincsenek tünetei felkeresi kardiológusát.

 

Lajos László


Vissza