"Az én történetem valószínűleg nem a legáltalánosabb."

Az én történetem valószínűleg nem a legáltalánosabb.

 

Túlsúlyos ember vagyok, aki már jó néhány diétával próbálkozott több-kevesebb (de sajnos semmiképp sem tartós) sikerrel. Talán ezért is, de kb. négy-öt évvel ezelőtt nyáron arra lettem figyelmes, hogy mintha a szívem fájna. Mivel ez az érzés nem csak egy esetben lett úrrá rajtam, hanem ismétlődő jelleggel, egy éjszaka lementem a lakóhelyem szerinti orvosi ügyeletre, ahol megvizsgáltak és mivel akkor már egy hete folyamatosan jelentkeztek a fájdalmak, beküldtek a Szent Imre Kórház SBO-jára kivizsgálás céljából. Itt az eredményeim alapján csináltak egy izotópos CT vizsgálatot is, ami nem látott semmilyen rendellenességet sem a szívben, sem a tüdőben. Miután e vizsgálatokat megcsinálták, valószínűleg megnyugodtam (nem stresszeltem bele magam abba hogy beteg

vagyok) és idővel a fájdalmak teljesen elmúltak.

 

Következő nyáron ez az egész folyamat újraindult, aminek az lett a következménye, hogy ahova foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokra járok, a Medicover egészségügyi szolgáltatónál töviről hegyire kivizsgáltattam magam és a szívemet-keringési rendszeremet. Volt nyaki-, szív UH, 24 órás vérnyomás- és EKG monitorozás, terheléses EKG, labor és minden ami szükséges. A vizsgálatsorozat végén a vizsgálatokat vezető orvos azzal küldött el, hogy nyugodjak meg, a szívem és a keringési rendszerem tökéletesen egészséges ami, figyelembe véve, hogy mennyi ideje vagyok túlsúlyos kész csoda (nyilván ez a 17 éves aktív sportmúltamnak is köszönhető).

 

Ezután hallottam a már fentebb említett rádióriportot Merkely professzorral és úgy döntöttem, nekem szükségem van a WIWE-ra, mert amikor ismétlődően úgy éreztem, hogy baj van, kell egy eszköz ami vagy figyelmeztet, hogy valóban baj van, vagy megnyugtat hogy ne stresszeljem magam folyamatosan és idézzek elő ezzel esetleg valódi bajt.

 

Ezért megvettem és azóta is használom, általában napi rendszerességgel és azóta nem is volt, hogy feleslegesen mentem volna ilyen jellegű kivizsgálásokra. Egyébként van otthon vérnyomás mérő is, amit ha eszembe jut, használok. Általában 124-126/ 83-85 között szokott lenni a vérnyomásom, amire az orvosok azt mondják, teljesen jó értékek. (Én nem szoktam ezzel elégedett lenni, mert három évvel ezelőttig túlsúly ide vagy oda, a tankönyvi 120/80 volt. De elfogadom, hogy az idő előre haladtával ez is változhat...)

 

Lényeg a lényeg, nekem a WIWE nyugtatószerek helyett van, illetve azért, hogy megbízható eszközöm legyen (okosórám is van évek óta, de azok sajnos nem orvosilag validált eszközök) ami ha baj van figyelmeztet és segít megelőz ni a még nagyobb bajt, illetve ha nincs baj, csak úgy érzem, megnyugtat és lehiggaszt.

 

Üdvözlettel,

 

Németh Nándor


Vissza