"Hivatalosan WIWE, de mivel feleségem azonnal család egészségügyi felelősének nevezte ki, nevet is adott neki, ő lett a család Lujzi nővére."

Házi barát a zsebben

 

Házi barát a zsebben is elfér. De a barát lehet akár barátnő is, mert nincs neme. De tulajdonságai alapján mondhatjuk inkább nő neműnek, mert ha jobban átgondolom, nevezhetném zsebnővérnek is.

Miről is van szó. A még COVID mentes karácsonyi ünnepek ajándékozási dömpingjében feleségem megajándékozott egy kis dobozzal, amiben addig várakozott a tenyeremben is elférő kis készülék, mely némi tanulmányozás után beüzemelve képes értékelni a család tagjainak szívének működését, a vér oxigénnel való ellátottságát. Hivatalosan WIWE, de mivel feleségem azonnal család egészségügyi felelősének nevezte ki, nevet is adott neki, ő lett a család Lujzi nővére.

Eleinte kétkedve nézegettem a készüléket, minek ez, járok én a kardiológusokhoz eleget kontrollra, még ez a Lujzi hiányzott csak nekem. Én mint tapasztalt férfi ember, némi morgás után megadtam magam, a hal is úgy fárad, ha arra húzzuk amerre úszik.

Ünnepi méricskélések után, jöttek a szürke hétköznapok. Lujzi így egyre többször csendesen meghúzta magát a sarokban.

Eljött március, a magyar családok némelyike hívatlan vendéget volt kénytelen elszállásolni, a COVID-19–t.

Ekkor jöttek a gondjaim. Orvosoktól elkülönítve a kívánatos kontrollok elmaradtak. Nem jutott más, mint modern világunk informatika által nyújtott lehetőségei, mint mobil, e-mail, SMS és folytathatnám.

Ekkor fogadtam barátommá Lujzit. Az általa elkészített felvételt, az okos buksijába töltött szoftver segítségével e-mailben küldhető formává varázsolja. No nem vagyok a Facebook nagy barátja, így világgá nyilván nem kívántam az eredményeket szétküldeni, de célzottan elérhetem az orvosaimat, a ránk köszönt szeparált világban is.

Igen, így lett Lujzi a barátom és egyben ápoló nővérkém is.

Ezt a barátságot mélyítette, mikor a műtétem színhelyén kellet jelentkeznem egy vizitre. A COVID itt is gáncsoskodott, személyes találkozó kizárt. Ekkor én előhozakodtam Lujzival. A végeredmény, hogy egy adott időszakban Lujzi vizsgáljon meg otthon, ezt küldjem el e-mailben, eredményimet kiértékelik, majd telefonon felhívnak és tájékoztatnak a további teendőkről.

Akik szeretnének ilyen kedves hölgyet az otthonukba, nyugodtan tegyék meg, még férfi sorstársaim is, ilyen hölgy megjelenés nem okoz családi viszályt.


Vissza