"Máig is áldom a szerencsémet- Szépen elsétálgattam vagy két napig az hátsó fali infarktusommal."

Az én WIWE diagnosztikai  készülékem…

Hol, ha  nem  a Balatonfüredi Szívkórházban  5.  rehabomat töltöttem és böngészve a különböző okosságokat jött  fel ez a készülék ami szerintem  még  nagyon a legelején  járhatott a terjesztés  területén  - ez 2019 kora  tavasza. Nem  telhetett el kb . 3 perc a  téma  elolvasása  után  azonnal  megrendeltem, anélkül, hogy  egyáltalán bárkit  megkérdeztem  volna. Vannak  e ismerőseim akik  vásároltak vagy  használják.

Máig  is  áldom a szerencsémet mondván – meghagyott a Jó Isten- természetesen  orvosi  segítség  nélkül vélhetően  már  nem lennék ez 2011. július 11. – Szépen  elsétálgattam  vagy  két  napig  az hátsó fali infarktusommal. Aznap  ugyan  kicsit  furcsán éreztem magam, de úgy különösebbet  a  fáradságon kívül nagyon nem éreztem és  ez nagyon melegben foci  közben  volt ill. annak tudtam be, hogy  nincs levegő, mert  nagyon másnak sem volt. Meg éreztem már  hasonlót és  mivel sosem volt  semmi bármikor  orvoshoz mentem ezért mint  kiderült  nem vettem komolyan…

Aztán  szerencsék sorozata másnap  bekapáltam  200 négyzetméter  krumplit, leúsztam  vagy  1 km-t  meg  lefestettem   egy nagy  kerítést…

Hétfőn csak azért mentem el az orvoshoz, mert  elfogyott az  Aspirin – és csak úgy mellesleg kértem a helyettes   doktor  urat (nem  csinálna  egy Ekg-t)-   no jól van mondta. Aztán  kezembe  nyomták a receptet és  már  fogtam a  kilincset amikor szólt  ugyan üljek már  le egy  kicsit  még. Hosszasan  nézegették aztán kaptam egy  marék gyógyszert és  mondták innen fel nem állok.

Nos ettől kezdve  tényleg  szerencsém  volt – tulajdonképpen  eltelt  48 óra  a szívemből elhalt  egy darabka  és az ügyeleted  doktor  úr  lazán mondta – jól benyeltem  a hátsó falit és  még  kicsit  vicces  is volt, hogy  most  akár  haza is  mehetek- mert nagyon ügyes  vagyok, hogy  most  jöttem  és túl vagyok a  nehezén.

Na  bumm és nem volt  hely az kardiológián  így valahogy felkerültem  az intenzívre  és  ez volt az igazi  áldás, mert ismertek  jól. Tulajdonképpen ott eszméltem rá mekkora a  baj  és  két  tachycardia  után Békéscsabáról vittek  Szegedre  mert akkor  csak ott volt lehetőség a  továbblépésre – mentőből ki – be  ide oda – nagyon követni nem tudtam, mert  nyilván  tele  voltam  minden  jóval.

Ettől kezdve arra  emlékszem bemutatkozott a katéterezést   végző doktor  úr Hauzinger Péter  vagyok és  kezdünk – közben kicsit  értetlenül mondta- nem kövér,  nem  cukorbeteg, nem magas a vérnyomása, sportol, nem  dohányzik,  jó néha  biztos  ideges …nem is találta - aztán  egyszer csak  meg  lett és  egy stenttel lettem gazdagabb. Később még egy stent   bekerült egy nagyon  problémás  helyre az „y”  elágazásnál volt  egy  vészes plakk. De ezt  már Gyulán végezték, mert addigra  itt is  végeztek  ill. végeznek  beavatkozásokat.

Szóval  sorolhatnám  a neveket  kinek  vagyok  hálás, de annak  is sokat  köszönhetek, hogy ismertek és  nagyon segítőkészek voltak.

Bár  most  múltam 60 éves, de  nekem  mindennap  születésnap és  nem mindig  vagyok jól, de még  vagyok – nyilván  most  a covid  helyzetben   különösen   veszélyeztetett helyzetben.

Végül is alkalomszerűen, de használom a  készüléket – szerencsére néha  van piros  és időnként  sárga, de  a zöld az uralkodó szín egyenlőre.  Azt viszont  kicsit  nehezen  fogadom el, hogy megoszlik a  vélemény a szakemberek   körében is  ennek  hasznosságáról. Talán még  én is megijedek  ha  pirosat  vagy  sárgát  látok. Ezt  vajon mennyire  kell komolyan venni?  Ez egy kicsit  dilemma mert a kezelőorvosom szerint is  - igen mutat értéket, de  nem helyettesítheti a  sok elvezetéses  mérést  stb.

Ez végül is  érthető és elfogadható. Ettől függetlenül hasznosnak  vélem  és inkább  csak akkor használom, ha nem érzem jól magam.

Az biztos, hogy  az állapot  fenntartásához  megpróbálok minden  orvosi utasítást  betartani, de azzal is tisztában   kell lenni – másképpen ketyeg az idő.

Azt  nem tudom, hogy esetleg   az újabb  készülékek  többet  tudnak e  vagy  úgy mond   megbízhatóbbak, de azt  látom, hogy az orvosok részéről az általuk  mért   és vizsgált  eredmény a  mérvadó.

Nekem  mint  magánembernek egy  támpont lehet -amitől  vagy  megnyugszom vagy  kicsit  ideges lehetek, hogy  vajon  mi van itt a  vég…

Nos azt  gondolom  azért  mindig  nálam van és  remélem  még  jó darabig  hasznát  is veszem

 

Knyihár  János


Vissza