"Már megint a pulzus. Kicsit tovább maradt a rosszullét így tudtam, hogy most sikerrel járok. Csináltam pár mérést egymás után és elküldtem a kardiológusomnak."

Bálint vagyok, 36 éves informatikus. Másfél évvel ezelőtt kezdődik történetem. Feleségem épp első gyermekünkkel várandós. Ő épp a lakás hűvösében próbálja átvészelni a nap legmelegebb időszakát, én az udvaron rendezem a szárnyasokat. Leguggolok, hogy lemossam az etetőt, mikor újból kiegyenesedem furcsa érzésem van. Nagyon magas lett a pulzusom egyik pillanatról a másikra és nem lassul hanem inkább fokozódik. Az idill átfordul rémálomba. Mi lehet ez? Rosszul nem vagyok, csak nem jól. Mivel azonban ez az állapot percek múlva sem szűnik meg mentőhívás. Kiérkezésükig sem javul a helyzet.

Végül gyógyszeresen állították helyre a pulzusom. Ez azzal járt, hogy egy pillanatra leállították a szívemet. Ezt persze csak utólag mondták el érthető okokból. Lassú pálya abláció lett a vége a balatonfüredi Állami Szívkórházban. A rehabilitáció alatt ismerkedtem meg a wiwe-al, tudtam, hogy ha vissza kell adnom a mobil EKG-t nem lesz mivel ellenőrizzem, minden rendben van-e. Feleségem nagyon aggódott, mert nem akart idegeskedni a várandóssága alatt. A műtétet sikeresnek minősítették, minden rendben, nem kell gyógyszert szedjek. Túl jól hangzott, inkább tudjam magam is ellenőrizni, így megvettem a WIWE-ot. Rengeteget olvastam róla volt rá időm míg felépültem. Nem voltak túl nagy elvárásaim de pozitívan csalódtam. Könnyen kezelhető, és rengeteg információt ad. Az elején napi többször mértem általában reggel és este, majd inkább heti 2-3 lett belőle. Teltek a hónapok, apa lettem, minden csodálatos, aztán egy rövid rosszullét és SBO. Mire beértünk a mentővel már jól voltam. Nem sokat hederítettek a mért eredményekre, rövid is volt a pulzus emelkedés, hogy rendesen mérni tudjam, kicsit csalódott voltam. Pontosabb információk nélkül nem tudtak segíteni. Aztán egy reggel ismét arra a furcsa érzésre ébredtem. Már megint a pulzus. Kicsit tovább maradt a rosszullét így tudtam, hogy most sikerrel járok. Csináltam pár mérést egymás után és elküldtem a kardiológusomnak. Ennek és egy újabb vizsgálatnak köszönhetően talált egy gyógyszeres megoldást a problémámra. Lassan négy hónapja ismét minden rendben gyógyszer szedése mellett.

Továbbra is rendszeresen használom a WIWE-ot, monitorozza az állapotomat kitartóan. Mióta megvan egyfajta hagyomány lett a látogatóba érkező ismerősök és rokonok mérése. Első kérdések: Hogy vagytok? Csinálunk egy EKG-t? Eddig hála istennek még nem talált másnál rendellenességet, ez maradjon is így. Nagyobb biztonságban érzem magam mióta megvettem, egy lépést sem teszek nélküle. Így lettünk hű társak én és a WIWE. Van egy zseb Sancho Panzám :)


Vissza