"Nagyon szeretném ha még sokáig vigyázna anyukámra a WIWE"

A mi történetünk....

 

Anyukámnak 1,5 évvel ezelőtt volt egy stroke-ja. Maradandó károsodás nélkül megúszta. Az ezt követő kardiológiai vizsgálat semmit nem mutatott ki, de utánaolvastam.... a stroke-t gyakran a pitvarfibrilláció során keletkezett vérrög okozza. Ezért vettünk egy wiwe készüléket. Azóta minden nap megnézem az EKG-ját. Általában normális eredményt mutat. Néhány hónappal ezelőtt azonban mindenféle előjel és tünet nélkül - hirtelen - igen rossz eredményeket mért. Kihívtuk az ügyeletet. Mire kijöttek, elmúlt, de elkezdődött egy újabb kardiológiai kivizsgálás. Most sem találtak semmi különlegeset, de azóta szedi a véghígítót (az esetleges vérrögök megelőzésére).

Júniusban egyik hétvégén ismét szörnyű eredményeket jelzett a Wiwe, de most nem rendeződött fél óra múlva. Ezúttal is ügyeletes, majd a Dél-pesti kórház sürgősségi osztálya. Ott töltöttük az éjszakát. Kapott infúziós és gyógyszeres kezelést. Majd hazaküldték. Ismét kardiológiai vizsgálatok sora következett, melynek eredményeképpen a vérhigító mellé már a ritmuszavarra is kapott gyógyszert.

Én nagyon jónak tartom ezt a kis készüléket. Az elmúlt egy évben legalább 2-szer előztünk meg vele stroke-t. Ha nem lett volna a wiwe, akkor észre sem vettük volna a pitvarfibrillációt, hiszen semmi tünet (fájdalom, nehézlégzés, stb.) nem volt. Ma már biztosnak gondolom, hogy a 1,5 évvel ezelőtti stroke-t is egy ilyen alattomos pitvarfibrilláció okozta, ami a wiwe nélkül akár meg is ismétlődhetett volna.

Nagyon szeretném, ha még sokáig vigyázna Anyukámra a Wiwe!!!!!!!

 

Stiller Ildikó


Vissza